Tuesday, 10 July 2012


 

KATEGORI2 BENTUK BADANBentuk Hourglass

          Bagi mereka yang memiliki bentuk badan seperti ini diannggap sebagai bentuk badan yang sempurna. Selalunya ukuran dada dan pinggul adalah hampir sama dan ukuran di bahagian pinggan adalah lebih kecil. Untuk mendapatkan bentuk badan yang sempurna seperti ini, selalunya perbezaan diantara pinggang dan dada serta pinggang dan pinggul sekurang2 nya 9".

Bentuk Pisang atau Lurus


Untuk yang mempunyai bentuk badan lurus atau seperti pisang, selalunya akan memiliki pinggang yang kurus, kaki yang panjang dan bentuk tubuh seperti lelaki (kurus shj). Bentuk badan seperti normally tiada 'cutting' atau potongan badan. 

Apabila berbentuk lurus, risiko adalah amat RENDAH untuk mendapat penyakit jantung, diabetes dan juga kanser payudara. Sekiranya tidak mempunyai badan yang 'fit' dan mempunyai banyak lemak berbanding otot anda juga tetap berisiko.

Dalam keadaan begini, tahap estrogen akan menjado rendah dan berkemungkinan menggangu proses ovulisasi dan juga kesuburan. Disamping itu juga anda terdedah kepada penyakit osteoprosis.


Bentuk Pear

Bagi yang mempunyai bentuk badan pear, selalunya bahagian dada adalah kecil dan mempunyai pinggang yang ramping tetapi mempunyai pinggul, punggung dan paha yang agak besar.

Dalam keadaan begini, lemak yang terkumpul di bahagian punggung dan paha tidak akan meningkatkan risiko penyakit jantung, angin ahmar dan juga diabetes. 

 Dengan lebihan lemak yang ada dibahagian bawah tubuh anda, akan memudahkan risiko masalah pengedaran darah (Variscone vein) dan lebihan air pada buku lali dan juga kaki. Pada masa yang sama  mereka yang berbentuk badan pear akan mempunyai tahap estrogen yang tinggi dimana akan meningkatkan risiko serangan kanser payudara. 


Bentuk Epal

Berat anda akan tertumpu pada bahagian pinggang ke atas dan mempunyai punggung yang kecil serta kaki yang langsing.

Dalam keadaan begini keseimbangan antara hormon seksual (testeron dan juga estrogen) serta hormon tekanan (seratonin dan dopamine) mungkin akan menjadi penyebab berlakunya pengumpulan lemak di bahagian pinggang anda. Bentuk tubuh menjadi seperti ini mungkin disebabkan oleh terlalu banyak tekanan, pengambilan makanan yang salah, terlalu kurang melakukan aktiviti.

Apabila anda mengalami kenaikan berat badan yang tertumpu kepada bahagian yang merbahaya, Lebih lemak yang dinamakan "Visceral" akan terbina di bawah lapisan kulit. Jika keadaan ini tidak dikawal, ianya akan mampu meningkatkan kolestrol dan masalah insulin. Jangan anda lupa untuk melakukan ujian terhadap kandungan kolestrol dalam darah, serta kandungan gula dan juga tekanan darah.

Dengan mengambil langkah berjaga2, ianya akan mampu mengelakkan risiko penyakit jantung, diabetes dan juga angin ahmar.
DENGAN PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL.... Ianya akan membantu membetulkan posisi lemak ke bahagian badan yang sepatutnya. Dengan adanya teknologi Infra Red "IFR"  yang berterusan ianya juga membantu melancarkan perjalanan darah dan membakar lemak.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi:-

Farah ( 012 391 6991)
or 
Dee ( 013 733 0100)


No comments:

Post a Comment